A.I?

I disse dager snakkes det stadig mer om kunstig intelligens, det som før var ren science fiction har blitt ett verktøy som alle kan ta i bruk. Vi har alt fra at AI brukes til å vurdere røntgenbilder til at slike som meg lager pixar lignende bilder med Dall-E.

Jeg for min del er fullstendig blendet av mulighetene det gir meg, samtidig som jeg stadig tar meg selv i å innse at jeg faktisk ikke verken skjønner hvordan det fungerer, eller er i nærheten av å ha nok kompetanse til å bruke det fullt ut. Støtt og stadig velger jeg å bruke både ChatGPT og Dall-E som en referanse eller sparringpartner om du vil i jobben min.

Som digitaliseringsrådgiver er jeg lite bekymret for om den vil overta jobben min om noen år. Jeg tror fortsatt vi vil ha bruk for bindeledd mellom mennesker og maskin. Samtidig er jeg overbevisst om at den vil effektivisere hverdagen min og de fleste andres innen svært kort tid. Jeg lager denne fotnoten for å ha en referanse for status pr i dag. Så kanskje jeg kommer tilbake om noen år og gjør opp status for hvor vi er når det gjelder A.I.